Kennismaken met

Leer ze kennen. De raadsleden van gemeente Overbetuwe. Wat beweegt iemand om zoveel tijd in de lokale politiek te steken? En bestaat er ook nog een leven naast het lidmaatschap van de gemeenteraad?

 • Elbert Elbers (PvdA), Politiek is WEL leuk!

  Elbert 200x134 Elbert Elbers houdt van sport. Via de badmintonclub rolde hij zelfs ooit de politiek in. Nu is hij raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA Overbetuwe. Daarnaast heeft hij een fulltime baan als juridisch medewerker.

 • Sanny Martijn-Vermeulen (GBO): “Ik houd van eerlijkheid en niet van liegen”

  Pasfoto Sanny Martijn-Vermeulen-200x134 Sanny Martijn-Vermeulen is graag druk. En ze pakt graag dingen aan die niet lekker lopen: “Als het dan goed gaat wil ik weer weg. En het liefst doe ik iets wat ik nog niet kan.” Deze echte trouble shooter zit sinds de laatste gemeenteraadsverkiezing van 2014 voor Gemeentebelangen Overbetuwe in de raad.

 • Hanny van Brakel (CU) vergeet nooit voor wie ze het doet

  hanny-200x134 Hanny van Brakel is een laatbloeier. Politiek gezien dan. Pas na haar 50ste werd ze politiek actief. In 1996 werd ze lid van de RPF (voorloper van de ChristenUnie), in 2001 werd ze burgerraadslid in Overbetuwe. En in 2006 raadslid. Niet dat ze dat ooit ambieerde: “ik zie het meer als een roeping”.

 • Ard op de Weegh (BBO), Vriendelijk Eigenwijs

  Ard op de Weegh - 200x134 Ard op de Weegh is fractievoorzitter van de jongste fractie in de raad van Overbetuwe, Burger Belangen Overbetuwe (BBO). Daarnaast is hij al 34 jaar directeur op een van de grootste basisscholen in Arnhem. Ook is hij samen met zijn zoon auteur van boeken over klassieke auto’s

 • Julian van Dam (CDA), life is good!

  Julian van Dam-200x134 Julian van Dam is met zijn 27 jaar het jongste raadslid van de gemeente Overbetuwe. Daarnaast zit hij in een aantal besturen en werkt hij fulltime in Den Bosch bij de IND als jurist waar hij beslist over de toelating van asielzoekers. Hij kan het allemaal goed combineren: “Ik ben eigenlijk nooit gestrest”.

 • Roel Eefting (D66) houdt van ver weg en betekent graag iets dichtbij

  roel-eefting-200x134 Zijn interesse in de wereld en de mensen om hem heen bracht hem er in 1986 toe om lid te worden van D66. Zo kon hij voor beide iets betekenen

 • Mickel Langeveld (GroenLinks) houdt van factchecken

  mickel-langeveld-200x134 14 jaar geleden werd Mickel Langeveld’s eerste dochter geboren. Dat was het moment voor hem om politiek actief te worden. Hij belde met GroenLinks, woonde een vergadering bij en voilà, anderhalve maand later was hij bestuurslid. Inmiddels is hij alweer 10 jaar raadslid in Overbetuwe.

 • Arie van Noordwijk (D66) kreeg de politiek met de paplepel ingegoten

  arie-van-noordwijk-200x134 Een grootmoeder die, direct na de invoering van het vrouwenkiesrecht, gekozen werd in de gemeenteraad. En een moeder die zitting had in de Provinciale Staten en wethouder in Hilversum was. Arie van Noordwijk, burgerraadslid van D66 in de gemeente Overbetuwe, komt uit een echt politiek nest.

 • José Rouwenhorst (VVD) kan niet stil zitten

  Jose Rouwenhorst overzichtsfoto Wie is José Rouwenhorst, gemeenteraadslid voor de VVD in de gemeente Overbetuwe? Een gesprek over de lol van de politiek, grijze mannen in dito pakken en de liefde voor Frankrijk.

 • Kinderburgemeester stelt zich voor

  kinderburgemeester-wies-200x134 1e Kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe is Wies van der Werf. Bekijk een video.

Zoeken

Volg ons