Sanny Martijn-Vermeulen (GBO): “Ik houd van eerlijkheid en niet van liegen”

Sanny Martijn-Vermeulen is graag druk. En ze pakt graag dingen aan die niet lekker lopen: “Als het dan goed gaat wil ik weer weg. En het liefst doe ik iets wat ik nog niet kan.” Deze echte trouble shooter zit sinds de laatste gemeenteraadsverkiezing van 2014 voor Gemeentebelangen Overbetuwe in de raad.

Sanny heeft sinds 2006 haar eigen adviesbureau. Bedrijven en overheden schakelen haar in om bouwkundige en civielkundige processen, procedures en projecten tot een goed einde te brengen. Momenteel werkt ze als kwartiermaker gedelegeerd opdrachtgever ruimtelijke uitvoering bij de gemeente Tilburg.

Sanny Martijn-Vermeulen (Gemeentebelangen Overbetuwe)

Niet klagen maar doen

In haar dagelijkse werk adviseert ze regelmatig een college. En ze ondervond hierin dat ze vaak last had van de gemeenteraad. Een vriendin van haar moeder was wethouder, hoorde het allemaal aan en porde Sanny daarom om de politiek in te gaan. Sanny: “Dat heeft ze wel een jaar gedaan. En ik vind, wie klaagt die moet wat doen.” Zo kwam ze in de politiek terecht. Waardoor ze alles nu ook van de andere kant ziet. “Nu zie ik op welke manier een raad naar onderwerpen kijkt en welke gevolgen sommige besluiten hebben op het ambtelijk apparaat.”

 

Geen politiek dier

Ze noemt zichzelf niet een echt politiek dier. Meer iemand die vanwege haar kennis en kunde in de politiek zit. Haar partij is Gemeentebelangen Overbetuwe (GBO). “Een hele fijne partij, iedereen kan open en eerlijk zijn naar elkaar toe. We kunnen een goede discussie voeren. We zijn geen schreeuwers. Het is een inhoudelijk gedreven club.”

 

Altijd gaan voor 125%

Binnen haar partij is ze degene met veel stedenbouwkundige ervaring. Vandaar dat de thema’s die iets met de openbare ruimte van doen hebben bij haar terecht komen.
Ze zegt zich net zo verantwoordelijk te voelen voor haar politieke werk als haar ‘andere’ werk. “Ze zeggen vaak tegen me ‘Sanny: jij gaat voor 125%.’ Inderdaad, 80% is mijn eer te na.”
Dat betekent wel dat ze een heel vol leven heeft. Want naast haar fulltime job en de politiek heeft ze een gezin met twee kleine kinderen. Ze moet dus keuzes maken. “Soms is het moeilijk om een onderwerp te laten gaan vanwege te weinig tijd en kennis. Dan moet je vertrouwen op het ambtelijk apparaat. ”

 

Kiezen tussen sociale en politieke leven

Doet ze naast al dat werken ook nog iets ter ontspanning? Nou en of. Ze houdt Sanny erg van wandelen. Lekker uitwaaien met haar twee honden, soms samen met de kinderen en een vriendin.
Sinds kort hebben zij en haar man weer een klein bootje. Waar ze af en toe mee gaan varen. En ze traint met een personal trainer. “Want die moet ik betalen, ook als ik niet kom.” Dat is haar stok achter de deur om het werk toch even te laten liggen.  
Hoe de toekomst er uit ziet? Sanny: “Ik dacht vroeger nooit dat ik heel ambitieus was. Ik had geen plan. Heb ontzettend veel geluk in het leven. Ik heb veel dingen gegund gekregen.” Over zo’n anderhalf jaar zijn er weer nieuwe verkiezingen voor de gemeenteraad. Of ze er dan bij zal zijn weet ze nu nog niet. Dat is iets om de komende tijd eens goed over na te denken.

 

Zoeken

Volg ons