Roel Eefting (D66) houdt van ver weg en betekent graag iets dichtbij

Zijn interesse in de wereld en de mensen om hem heen bracht hem er in 1986 toe om lid te worden van D66. Zo kon hij voor beide iets betekenen

Deze voldoening haalde hij ook uit zijn werk voor Amnesty International. Alleen ging dat altijd over ‘ver’ weg, en als je actief bent in de lokale politiek kun je juist iets betekenen voor de mensen ‘dichtbij’. Inmiddels is hij alweer een tijd raadslid en sinds 2014 ook fractievoorzitter voor D66 in Overbetuwe.

Roel Eefting

Roel met zijn 7-jarige dochter Junbing

In gesprek gaan

Roel besteedt wekelijks ongeveer 10 tot 12 uur aan het raadswerk. Hij zet zich vooral in voor onderwijs, sociale onderwerpen, arbeidsparticipatie en burgerparticipatie. Dit is voor hem perfect te combineren met zijn dagelijks werk als senior trainer voor een communicatie-adviesbureau in Leusden. Daarnaast is hij natuurlijk actief voor de partij zelf. Zo is hij elke 1e vrijdag van de maand te vinden bij de ‘In gesprek met u’ sessies van D66. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is iedereen welkom bij Ode in Elst om de D66’ers te ontmoeten. Het is nog niet zo heel erg bekend, maar het groeit zeker wel.

Thuis is voor het gezin

Het is natuurlijk niet alleen maar werk en politiek in het leven van Roel. Thuis is echt voor het gezin. Hij heeft 2 zonen en 1 dochter van 14, 10 en 7 jaar oud. “Mijn kinderen krijgen in principe nog niet veel mee van het feit dat hun vader in de politiek zit”, vertelt Roel, “alleen de middelste heeft wel eens op zitten scheppen dat zijn vader 3e burgemeester was!” (Roel is een tijdje 2e vervangend raadsvoorzitter geweest).

Landen verzamelen

Iets wat niet veel mensen van hem weten is dat Roel ongeveer 20 jaar geleden 3 jaar in Cambodja heeft gewoond. Hij werkte daar als communicatietrainer. En dat hij een bijzondere hobby heeft. Hij bezoekt namelijk heel graag landen waar hij niet eerder was. De teller staat inmiddels op 76!

“Ik ben hier vroeger als student al mee begonnen. Liftend door zuidelijk Afrika. Later hebben mijn vrouw en ik deze hobby voorgezet. Nu met 3 kinderen is het toch lastiger, je zit vast aan de schoolvakanties en daardoor wordt het een stuk duurder. Maar ik heb nog wel een verlanglijstje hoor, het eerste land daarop is Madagaskar.”

Rust en ruimte

“Ik heb zelf een top 3 van landen waar ik geweest ben,” gaat Roel verder: ”Op 3 staat Malawi met mooiste plekje Malawi Lake. Hoewel ik hier waarschijnlijk niet meer zal komen, ik heb hier ondanks voorzorgsmaatregelen ooit malaria opgelopen en als je deze ziekte voor een 2e keer krijgt kan het veel heftiger zijn. Op 2 staat Nepal en dan vooral vanwege het Himalaya gebergte. Mijn nummer 1 is echt wel Nieuw-Zeeland. Dat is zo’n ontzettend mooi land, niet alleen de natuur is prachtig, maar ook de mensen daar zijn geweldig!”

Roel heeft ook nog wel een tip voor de reislustigen onder ons: Namibië, en dan vooral het Etosha National Park. “Als je ergens kan leren hoe mooi rust en ruimte zijn, dan is het daar. Ik vind het zelf mooier dan het Kruger National park in Zuid-Afrika of het Serengeti National park in Tanzania.“

Al die verre bestemmingen zijn natuurlijk geweldig, maar dit jaar werd het toch een all-inclusive reis naar Turkije met het gezin. En ook daar kon Roel heerlijk genieten van de rust.

Zoeken

Volg ons